Óvodánkról

Kedves Szülők, Kedves Gyermekek!

 Igyekszünk a napi aktualitásoknak, járványügyi helyzetnek megfelelően tartani a kapcsolatot a családokkal.

A Fénysugár Katolikus Óvodánk, melynek fenntartója a Szeged-Csanád Egyházmegye két óvodában található:

Székhely óvoda: Hóbiárt basa utca 30, Telephelyi óvoda: Avar utca 5.

szám alatt működik. Fenntartónk vezetőinek, és munkatársainak köszönhetően óvodáink az elmúlt évek alatt folyamatosan korszerűsödnek, megújultak. A varázslatos „öreg falak” magukban rejtik, őrzik azokat az illatokat, érzéseket, a mesebeli világot, a hit megtartó erejét, amelyek arról tanúskodnak, hogy e falak között mindig a gyermekek szeretete, elfogadása, örömteli nevelése,a családok segítése történt és történik.

Most is a megújult épületek legnagyobb a varázsa a közösség, amely együttműködve, egymást segítve, a hitet átlelkendezve, örömmel sugározva és továbbadva várja új gyermekeit mindkét óvodánkba.

Avar utcai óvodánk 2 csoportos, igazi családias „kis” óvoda. A Hóbiárt utcai óvodánk 5 csoportos, impozáns falai között régen a Domonkos nővérek szolgáltak. Ezzel a lelkülettel igyekszünk széppé és tartalmassá tenni kis óvodásaink mindennapjait. Elkötelezett, gyermekszerető, elhivatott, nagy szakmai tudású munkatársakkal, élménygazdag eseményekkel, amelyekre reményeink szerint hamarosan újra lehetőség nyílik. Mindezen a gazdag programok- bábszínház, kirándulás-ismerkedés városunkkal – múzeum – úszás stb. , valamint a mindennapok csodás világa az óvodában, a mese, a vers, az ének, a mozgás, a környező világunk megismerése, védelme, a játék, a gondolkodás csiszolása, a hit örömének sugárzása, a közös élményekkel az  egyéni képességek fejlesztése igazi tárháza óvodáinknak, és a közösség minden tagjának.

Vegyes csoportjaink szinte nagy családok, ahol a kicsik sokat „ellesnek” a nagyoktól, a nagyobbak szociálisan hamarabb érnek, hiszen a segítségadás, a „kicsikhez” történő lehajolás, elfogadás a mindennapok jó cselekedete. A városi versenyeken is rendszeresen részt vesznek, és nagyon szép eredménnyel térnek vissza, ének és rajzversenyeken, sportrendezvényeken 1-2 helyezéseket érnek el.  

Programunk kínálata, vallásos nevelés, az egyéni képességfejlesztés, a jó közösségi együttműködés, a tevékenykedtetés, gyermekeinket sok ismerettel gazdagítja, neveli, növeli bennük azt az érzést, hogy alkalmazkodók, segíteni akarók, megbocsátani és hálát adni tudó, szeretet nyújtó és azt elfogadó vidám gyermekek legyenek.

A gyermekek fejlesztését önálló, nagy szakmai tudással rendelkező logopédus és fejlesztő pedagógus segíti, jól felszerelt fejlesztő szobával is rendelkezünk a Hóbiárt utcai óvodában. Itt rendelkezésre áll egy sporteszközökkel jól ellátott tornaterem is. Sokat tartózkodunk azonban a madár és gyermek csiviteléstől hangos udvarunkon is, az Avar utcában a majd 100 éves eperfa árnyékában, a Hóbiárt utcában 3 udvarrészen is játszhatnak a friss levegőn, változatos játékeszközökkel a gyermekek.

Délutánonként a gyermekek részére egyik héten néptánc másik héten mozgásfejlesztő játékokat szervezünk. Jó a kapcsolatunk a Grosics Akadémiával is, sok gyermekünk részt vesz az általuk szervezett edzéseken, programokon, a tehetséges gyermekek lehetőséget kapnak arra is, hogy az Akadémia utánpótlás csapatába bekerülhessenek.

Csodálatosan megújult, korszerű konyhánk a Nagyi kifőzde finom és egészséges ételeit kínálja a gyermekek számára, a szép és tágas új étkezőkben.

Csoportszobáink világosak, jól felszereltek, ahol a gyermekek vidáman tölthetik mindennapjaikat és készségeikben fejlődve, szeretetben növekedhetnek.

Honlapunkon részletesebben tudnak tájékozódni óvodánkról, programunkról, a felvételi tudnivalókról amennyiben közösségünk tagjai szeretnének lenni és nevelésünkre bíznák gyermekeiket, várjuk kitöltött jelentkezési lapjaikat amely a honlapról letölthető és elküldhető.

Reméljük a mielőbbi találkozást.

Üdvözlettel: 

Bodó Jenőné (óvodavezető)